Att hälsa och välmående står högt i kurs i dag är ingen nyhet, men det kan vara svårt att veta vad som faktiskt är nyttigt och vad man ska undvika – vilket gör att diverse dieter med strikta restriktioner blir allt mer populärt. Men det är egentligen inte så svårt att äta nyttigt, det hela handlar om att ha god koll på vad man stoppar i sig, och det är något man får när man äter enligt GI-metoden.

hälsosam matNär det kommer till att hålla vikten handlar det om att ha koll på vad man äter, och i denna stressade vardag som många utav oss lever i är detta inte alltid så lätt att lägga fokus på. Ska man till exempel pröva GI-metoden måste man först sätta sig in i hur själva metoden fungerar och sedan lägga ner tid på att läsa innehållsförteckningar med mera på alla matvaror som man ska köpa. Men det finns ett enklare sätt att äta rätt utan att själv behöva lägga ner allt för mycket tid på att välja vad man ska äta och det är genom att välja mat från GI-boxen som man hittar på https://www.giboxen.se/. De har till exempel precis börjat med att leverera färdiglagade luncher till företag vilket man skriver i ett pressmeddelande hos MyNewsDesk. Så om det är flera stycken på företaget som tillsammans vill komma i form och hålla sig i form kan det vara en värd investering att haka på denna matleveranstjänst.

GI bäst för bantare

GI-metoden är inte heller bara bra för att uppnå en sundare livsstil, metoden funkar även bra för bantare som bantningsmetod. Det visade en undersökning redan 2008, alltså för sju år sedan, vilket SvD berättade om i en artikel som rapporterade om hur en israelisk forskargrupp under två år följt 322 överviktiga personer som hade ett BMI på 31. I undersökningen framkom resultatet sedan att just GI-tänket klarade sig allra bäst och forskarna menar att metoden är ett effektivt och ofarligt alternativ till ”vanlig” bantning. Så egentligen behöver man inte fundera så mycket på andra dieter och kostråd, det räcker med att följa GI och det finns en mängd olika goda rätter som man får äta. Till exempel som den snabblagade och goda rätten Laxbiffar med citronmeliss vars recept för fyra biffar Sveriges radio tipsar om:

Du behöver:

  • 600 g laxfilé
  • 1 kruka citronmeliss
  • 1 ekologiskt ägg
  • 1 tsk flingsalt
  • Vitpeppar

Så gör du:

  • Mixa lax, ägg, citronmeliss och kryddor till en färs som du sedan formar med hjälp av blöta händer till fyra lika stora biffar.
  • Stek biffarna i olivolja på högre värme under cirka tre till fyra minuter per sida.
  • Servera i salladsblad som ”skål”