I ett tidigare inlägg har vi skrivit om hur du anordnar en perfekt alla hjärtans dag middag. Bland annat skrev vi om god viner, choklad, gelehjärtan och apelsin-gratinerade havskräftor som huvudrätt. Men du som har en partner, eller en käraste som du vill ska bli din partner, och inte orkar vänta in alla hjärtans dag – vad ska du göra för att uppvakta hen du har kär? Vårt tips: Bjud in hen på en romantisk sommarpicknick. Allt du behöver ha i åtanke presenterar vi i denna artikel. 

Sommarpicknick för din käraste

För det första är det självklart viktigt att kontrollera vädret. Nu till helgen är det midsommar och också ett fantastiskt tillfälle att bjuda på picknick. På lördag kommer det i stora delar av landet att vara mellan 25-30 grader och strålande sol, med andra ord kommer du ha vädret på din sida. Kan du inte denna helg? Kolla vädret redan nu för nästa lördag, men var beredd på att risken är att du måste skjuta på det ytterligare i och med att vädret faktiskt är avgörande när det nalkas picknick.

Maten

Det går inte att bjuda på en gourmémiddag när du äter utomhus, istället är regeln: keep it simple. Blanda en liten sallad, ordna lite stekt kyckling och addera lite god ost. Till det skålar ni i antingen champagne eller rosé. Efterrätten kan bestå av en god bit chokladkaka men en mysig fruktsallad kan även det smaka gott. Glöm inte heller kaffe i en termos.

Det lilla extra

Göm inte en filt, det kommer annars vara väldigt obekvämt att sitta ner. Ta gärna även med en kudde, som ni sedan kan dela på när ni smälter maten. Det lilla extra? En liten högtalare som spelar dina välvalda favoritlåtar, som ger dejten exakt rätt stämning.