Att förbereda en romantisk Alla hjärtans-middag åt sin älskling låter kanske enkelt, men kan bli mer komplicerat än det behöver vara eftersom det vid dessa typer av firanden också tillkommer en hel del press. Man vill att allt ska vara perfekt. Men lugn, det är tanken som räknas och eftersom att din partner redan älskar dig för den du är så kommer minsta lilla gest att uppskattas – och skulle alla middagsplaner fallera kan man alltid beställa hem en pizza!

”Alla hjärtans dag är en dag fylld choklad, geléhjärtan, rosor och massor av mat lagad med kärlek. Men det kan vara lite svårt att välja vad man ska ha med på sin Alla hjärtans dag-meny.” läs mer här.

Champagne_efterrättI år faller Alla hjärtans dag på söndagen den 14 februari, så visst kan man gå på restaurang om man så vill men kom ihåg att det är en arbetsdag därefter vilket gör en middag hemma att föredra. Och som tur är finns en hel del information och inspiration till att ordna en lyckad romantisk middag att hitta på nätet. Till exempel har Svenska Dagbladet listat en hel del bra menyval och recept med allt från finsmakarens citrus och apelsingratinerade havskräftor som passar bra i kombination med vita viner från Wineagency till enklare rätter i form av entrecote som står sig väl med ett rött vin. Så även om du inte är en hejare i köket finns alltså bra tips online – precis som att du på nätet också hittar en hel radda bra tips på kärleksfulla presenter att ge bort. För vad vore en Alla hjärtans-middag utan en ordentlig present? Men något att tänka på är att vissa presenter ska du nog undvika att ge – och dessa finns listade i en humoristisk lista hos Nyheter24.